Vergaderen in niet-alledaagse locaties via ‘Seminar at Home’

In een vorig leven – zo’n vijftien jaar geleden – was Silvie Mollekens aan de slag in het hotelwezen waar ze verantwoordelijk was voor de sales en marketing van verschillende grote hotels. Daar kwam echter verandering in. “Ik merkte evenwel dat bedrijven niet altijd even enthousiast waren om in saaie meetingruimtes van hotels te vergaderen. Vandaar mijn idee om vergaderingen te organiseren in een aangenamere en huiselijkere sfeer. Zo startte ik met ‘Seminar at Home’. Gaandeweg groeide mijn klantenportefeuille, het merendeel grote bedrijven, en die vinden dat allemaal een geweldig concept,” legt Silvie Mollekens uit.

Een concept dat veel bijval oogstte. “Door de groei en ook de vraag naar beschikbaarheid voor grotere groepen ben ik beginnen zoeken naar grotere locaties. Na de opstart met één locatie werken we nu, acht jaar later, met zo’n zestigtal aparte venues waar we events van 3 tot 1.500 deelnemers, of zelfs meer, kunnen organiseren.”

Aanvankelijk zocht Silvie en haar team zelf naar nieuwe locaties. “Ondertussen is het omgekeerd,” stelt de zaakvoerster. “Blijkbaar vallen we erg in de smaak. Daardoor krijgen we vaak voorstellen van locaties die zich spontaan bij ons aanbieden. Dan checken we uiteraard of die locatie aan onze voorwaarden voldoet.” Het hoeft niet persé een privé-huis te zijn. “Een huiselijke omgeving is niet noodzakelijk een must, maar wel een originele out-of-the-box locatie waar je op een inspirerende manier kan vergaderen of een inspirerend event kan organiseren. Zo hebben we in ons portfolio oude kasteeltjes, gerenoveerde hoeves, een klooster, industriële lofts, …”

Met ‘Seminar at Home’ biedt Silvie Mollekens niet alleen aparte locaties aan. “We zorgen tevens voor catering of de organisatie van events. We geloven meer dan ooit in de impact van een bedrijfsevent. Het verhoogt de resultaten op de werkvloer, je creëert ambassadeurs, alle zintuigen worden geprikkeld én je maakt werkelijk het verschil! Dit deed ons besluiten om het afgelopen jaar fel te investeren in ons eventing team. Met meer dan 15 jaar ervaring op de teller kennen we Eventing en Brand Activation door en door en specialiseren we ons in full concept events. We zorgen er steeds voor dat er slechts één aanspreekpersoon is voor de bedrijven, dat werkt vanzelfsprekend veel gemakkelijker. Bedrijven worden volledig ontzorgd aangezien we alles in handen nemen.”

Locaties om bijvoorbeeld outdoor te vergaderen, kunnen uiteraard ook. “Dat biedt trouwens een aangename meerwaarde,” vindt Silvie. “Of waarom niet wandelend vergaderen door het bos achteraan één van onze locaties. Dan boeken we tevens een wandelcoach.”

Sinds kort kan je ‘Seminar at Home’ ook aanspreken om op je eigen werkvloer een bedrijfsevent te organiseren. “Op aanvraag van één van onze vaste klanten hebben we dit als try-out geprobeerd. De klant was laaiend enthousiast over het ganse verloop, de organisatie en de catering. Vandaar dat we sinds kort ook in-house catering verzorgen op de werkvloer.”

Events van 3 tot 1.500 personen, Silvie en haar team staan borg voor een vlekkeloze organisatie. “Ons personeel staat volledig ter beschikking van het organiserende bedrijf. Een persoonlijke service én exclusiviteit wordt erg gewaardeerd door de bedrijven. Als je vergadert in een hotel ben je vaak niet het enige bedrijf of kan je concurrenten tegen het lijf lopen.”

Silvie Mollekens blijft ambitieus met ‘Seminar at Home’. “De volgende stap is verder doorgroeien naar het organiseren van business incentives in het buitenland. Zo verzorgden we reeds teambuildings in Italië, Frankrijk, Spanje en Oostenrijk. Mijn echtgenoot runt een reisagentschap en deze kruisbestuiving leidt tot unieke concepten.  Maak bv. kennis met onze onvergetelijke business incentive ‘La Dolce Vita’. Tijdens deze 2 of 3-daagse reis je met collega’s of klanten naar het authentieke Italië waar gastronomie en gastvrijheid centraal staat. Er zijn echter tal van mogelijke invullingen voor je business trip. Een culinair diner, bezoek aan een museum, originele proeverij, een panoramische roadtrip of onvergetelijk bedrijfsfeest? We doorlopen graag alle aspecten met de klant en geven het nodige advies in een open gesprek. Ons doel blijft om ‘positieve emoties’ op te wekken, want niets is zo sterk als een zalig gevoel rond je product, bedrijf of dienstverlening. En daar wil ik in de toekomst met ‘Seminar at Home’ sterk op inzetten,” aldus nog de zaakvoerder.

Seminarathome – een enthousiast team met kristalheldere visie

 

Shares

Pin It on Pinterest