Wedding planner typisch Amerikaans? Nu niet meer!

The Wedding Academy lanceert kwalitatieve opleiding voor planners & designers in België

Er bestaan verschillende scholen in ons land waar je een goede eventopleiding kan volgen, maar een degelijke praktijkgerichte opleiding om wedding planner te worden? Dat nog niet. Daar komt nu verandering in. Kim Van Der Heyden, één van de eerste wedding planners in België, lanceert The Wedding Academy: de toonaangevende inrichting waar je als wedding professional én als starter terecht kan om je bedrijf in de markt te zetten. 

In maart van dit jaar zal de eerste opleiding wedding planner & designer van start gaan. Van 12 tot en met 23 maart om precies te zijn. Deelnemers zullen elke dag op een andere unieke trouwlocatie over heel Vlaanderen gecoacht worden. Vervolgens worden de deelnemers nog een jaar opgevolgd en zal hun bedrijf per kwartaal worden doorgelicht.

Verschillende gevestigde waarden uit de branche zetten hun schouders mee onder dit project. Elke tak binnen de huwelijksmarkt wordt vertegenwoordigd door een professional die zijn kennis en passie zal delen met de participanten. “Passie en kwaliteit zijn de belangrijkste waarden van The Wedding Academy”, vertelt Kim Van Der Heyden, “Passie start bij jezelf en kan je verder ontplooien door uit je comfort zone te komen. Kwaliteit creëer je door de juiste normen en waarden binnen de sector te hanteren, en door eerlijk zaken te doen.”

Wedding Coaches & Partners zijn gevestige waarden

De opleiding wedding planner wordt gegeven door professionele wedding planners en kwalitatieve huwelijksleveranciers die dag in dag uit actief zijn in deze nichemarkt. De wedding coaches, zoals ze genoemd worden, zijn niet de eerste de besten, maar de allerbesten uit ons land. Bijvoorbeeld Lieke Biesemans van Stories by Mabel, beloftevolle onderneemster, Sylvia van Onsem van A Touch Of White die reeds tien jaar lang actief als wedding planner, of wat dacht je van Iris Decreus die het quality label platform House Of Weddings oprichtte voor de meest kwalitatieve leveranciers in België.

“Alle coaches doen hun job met passie en zullen dit ook uitdragen aan de deelnemers van onze opleiding. Ze gaan tot het uiterste voor hun bruidsparen en weten dus elk in hun eigen vakgebied wat er leeft en speelt in onze markt”, geeft Van Der Heyden aan. Meer dan 20 Wedding Coaches staan klaar.

Daarnaast hebben we unieke partners die achter The Wedding Academy staan. Denk aan UNIZO, Insights Benelux, Bruid & Bruidegom Magazine, House Of Weddings, … Grote namen die mee achter het concept staan.

Planner worden is niet voor iedereen weggelegd

Als wedding planner draag je bij aan de meest persoonlijke levengebeurtenissen in het leven van mensen. Vanzelfsprekend is een job als planner dus zeker niet. Het vergt veel research, lange dagen, heel wat creativiteit en een dosis zakelijke verantwoordelijkheid.

Daarom wil The Wedding Academy deelnemers aantrekken die echt gepassioneerd en gedreven zijn. Slechts een beperkt aantal zal bij de eerste opleiding aanwezig kunnen zijn. Opmerkelijk is dat ook bestaande wedding planners zich inschrijven en dat wordt gemotiveerd. “Logisch”, vertelt Kim, “zelf heb ik in mijn eerste jaren tegen zoveel zaken tegenaan gelopen waardoor een organisatie als TWA me veel fouten en tijd had kunnen besparen, dat ervaren zij mogelijk ook en het maakt me dus zeer gelukkig dat zij hier terecht kunnen.”

“Twee weken van ’s ochtends tot ’s avonds gecoacht worden zal zwaar zijn”, vult Kim aan, maar het zal ook ontzettend veel voldoening geven want zoals een planner een beleving van A tot Z dient neer te zetten voor het bruidspaar, zo zet TWA deze opleiding neer. Als wedding planner worden je droom is, dan wil je vervolgens ook starten. Een intensieve training en een opvolgtraject zorgen dat de puzzel in elkaar past.”

Door op deze manier te werken wil The Wedding Academy kwalitatieve wedding planners afleveren om de huwelijksmarkt in België te versterken. De tijd dat planners ‘iets typisch Amerikaans’ waren is dus voorbij. Er zijn momenteel nog enkele plaatsen beschikbaar.

www.theweddingacademy.be

Bron: HLN.BE

Shares

Pin It on Pinterest