All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Wima Bowling opent op nieuwe plek

Wima Bowling slaat na bijna 45 jaar een bladzijde om. De bowlinghal is verhuisd naar een nieuw pand op de Boomsesteenweg, rechts van San Marco Village, op de A12 Shopping. Dinsdag doet Wima 2.0 daar voor het eerst de deuren open.

Wima Bowling is vanaf dinsdag te vinden in het pand waar zich vroeger het Bowlingpaleis bevond. Al schiet er van die bowlinghal nog maar weinig over. “Het enige wat we behouden hebben, zijn de zestien bowlingbanen”, zegt gedelegeerd bestuurder Johnny Crijns. “Al de rest heeft een upgrade gekregen. Van de akoestiek en het plafond over de zeteltjes aan de bowlingbanen tot het laken van de pooltafels. Het geheel heeft een wat industriële stijl, die toch nog warmte en gezelligheid uitstraalt.”

Vier vaten bier

Wima 2.0 beschikt onder meer over een grote bar met vier vaten bier als eyecatcher en een grote loungehoek met knusse zetels en een haardvuur. “Het is de bedoeling dat de mensen na het bowlen sneller de neiging krijgen om te blijven hangen en nog iets te drinken of te eten in de lounge. Of dat je gewoon binnenkomt voor een hapje of een drankje, terwijl je echtgenote gaat shoppen. De kinderen kunnen zich ondertussen uitleven in de speelhoek met een klimtoren en schuifaf. Iedere zaterdagavond komt een dj in de lounge muziek draaien”, zegt Crijns.

Wat ook in het oog springt, zijn de onderdelen van een oude bowlingmachine die in de muur zijn verwerkt. Een stukje nostalgie dat in ere wordt gehouden. “De bowlingmachine komt uit ons vorige gebouw, waar het verhaal van Wima Bowling in 1972 gestart is”, licht Crijns toe. “Maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Het probleem was dat sommige delen in het oude gebouw verouderd waren en mankementen begonnen te vertonen. Met de moderne infrastructuur die we hier hebben, zijn die problemen voorbij. In Wima komen bowlen, wordt voor iedereen weer een pak leuker.”

Lane 12

Terwijl momenteel alles wordt klaargestoomd voor de grote opening van de nieuwe Wima Bowling, is op de benedenverdieping ook al gestart met de werken aan Lane 12, het gloednieuwe restaurant van Wima dat op vrijdag 2 september opengaat. In oktober begint dan normaal gezien de sloop van het oude Wimagebouw, links van San Marco Village. De oude bowlinghal moet plaats maken voor ‘The BLVD’, een nieuw winkelcentrum.

Bron: HLN.be

Shares

Pin It on Pinterest