All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Yannick Bouts, general manager Kasteel van Ordingen: “Driejarenplan in één jaar gerealiseerd”

Ondernemer Richard Sleurs deed er meer dan twintig jaar over om het Kasteel van Ordingen te restaureren en te transformeren tot een luxueus horecaresort. Toen dat titanenwerk achter de rug was, ging hij op zoek naar een general manager om zijn levenswerk op de toeristische en gastronomische kaart te zetten. Hij kwam uit bij Yannick Bouts, met snel resultaat.

De 43-jarige Hasselaar volgde een opleiding hotelmanagement aan de Erasmushogeschool in Brussel en bekleedde daarna een managementfunctie in de hotelketens Marriott, Holiday Inn en Crowne Plaza. Vervolgens ging hij aan de slag als sales- en marketingmanager bij de Oost-Vlaamse ondernemersfamilie Vermeersch, die onder meer de hotels Auberge du Pêcheur, Gosset, Serwir en Charl’s in portefeuille heeft.

Na tien jaar koos hij voor de opstart van The Fourth in Leuven met het bijhorende restaurant Tafelrond, gevolgd door de functie van general manager in La Butte aux Bois in Lanaken en Château de Vignée in Rochefort. En dan kwam een jaar geleden Richard Sleurs aan zijn mouw trekken.

“We stelden een driejarenplan op”, preciseert Yannick Bouts. “In die periode wilden we met restaurant Aurum een Michelinster behalen, het hotel updaten naar vijf sterren en lid worden van de mondiale horecavereniging Relais & Châteaux. Die doelstelling haalden we binnen het jaar.”

Gary Kirchens

“Dat is natuurlijk niet uitsluitend mijn verdienste. Een topper als chef Gary Kirchens kan heel zelfstandig werken, in zo iemand hoef je geen tijd te steken. Daardoor krijg je als general manager meer tijd om andere dingen te doen. Maar om die drie doelen te kunnen bereiken moest er een keuze gemaakt worden: Gaan we voor de individuele gast en bedrijven of ontvangen we ook grote groepen? De keuze viel op de eerste optie. Communie- en andere feesten van beperkte omvang kunnen natuurlijk wel, maar we mikken toch vooral op de bourgondiër die in een imponerend kader – dat mogen we wel zeggen – wil genieten van lekker eten en luxueus overnachten.”

Bistronomie

Yannick Bouts benadrukt dat lunchen, dineren en slapen in het Kasteel van Ordingen geen stukken van mensen hoeft te kosten. “Onze kamers zijn – prijs-kwaliteit in gedachten – niet duur geprijsd. En in Bistro Richard kan je niet alleen een menu bestellen, maar ook een croque, een steak tartaar of een mooi stukje tonijn. Chef Tom Wazian brengt bistronomie op een hoog niveau. Wie op sterrenniveau wil eten, kan in Aurum al terecht vanaf 58 euro, de prijs van onze businesslunch.”

Prijzen:

– Hotel Kasteel van Ordingen: vanaf € 150

– Restaurant Aurum by Gary Kirchens:
– Businesslunch (3-g): € 58
– Degustatiemenu (4-g): € 95
– Aurum menu (5g): € 125

– Bistro Richard by Tom Wazian:
– Businesslunch (2-g): € 35
– Menu Richard (3-g): € 49,50

Klasse-hotel met vergaderzalen in Limburg – Kasteel van Ordingen

Shares

Pin It on Pinterest